Piatra Naturala


Marmura Greceasca

Din vremea civilizației antice a Greciei, marmura a fost considerată un material de construcții excelent. Indiferent dacă este lustruită, mata, sau antichizata, marmura face o impresie imediată. Indiferent dacă este folosit în proiecte rezidențiale sau comerciale, în interior sau în exterior, marmura a fost sinonimă cu eleganța de secole.


O piatră metamorfică din calcar, marmura este formată în crusta pământului datorită călduri și presiuni . Conține calcit, dolomit sau o combinație a celor două, prezența unor minerale diferite care dau marmurei variațiile de culoare și ton.


Depozitele de marmură există practic în toată Grecia, însă o zonă de producție majoră sunt în special Drama-Kvala-Thassos. Cunoscut pe scara larga ca "Carrara" din Grecia, aceasta zona montana detine depozite imense de marmura alba si semi-alba. Thassos White este un exemplu de marmură grecească.Deseori considerată ca fiind cea mai alba și mai strălucitoare marmură albă din lume, Thassos White este o marmură grecească asemanatoare cristalului alb, uneori atât de strălucitoare încât pare a fi pură ca o pătură de zăpadă.


Skyros Gold este o altă marmură albă din Grecia. Însă, mai degrabă decât albul pur, condus de zăpadă, Skyros Gold are o nuanță aurie, dar uneori cu nuanțe de gri.O altă marmură albă din Grecia, pe care o purtăm la marmură și granit, este Vanilia franceză. Deși nuanța primară a Vaniliei franceze este albă, conține, de asemenea, indicii de lumină bej și gri.


Marmura din Grecia este un material fascinant care a fost pus pe mai multe utilizări uluitoare pe tot parcursul istoriei.