Piatra Naturala


Travertin


Travertinul este unul dintre cel mai bine vandute materiale inca din timpirile romane(de peste 2000 de ani).

Travertinul este extrem de durabil, ofera un designe unic oriunde doriti sa-l placati, fiecare bucata de placaj este unica, cu nuante si modele diferite care se mandresc cu vechimea lor de mii de ani. Deci, in timp ce este incredibil de usor de vazut de ce placile din travertin sunt atat de populare.

Travertinul este un tip de calcar.


Travertinul este format in izvoarele fierbinti din intreaga lume. Este o roca semidentara care este facuta din carbonat de calciu - compusa in principal din scoici si alte fosile. In America de Nord exista o faimoasa formare de travertin in Parcul National Yellowstone, care este absolut uimitoare.

Travertinul nu a fost numit intotdeauna travertin.

Denumirea „travertin” provine din orasul italian antic, Tivoli, care se afla la vremea preromana. Apoi, travertinul a fost numit „Lapis Tiburtinus”, piatra T’ibur, care a fost numele original al lui Tivoli.

Majoritatea travertinului este transportat peste tot in lume.

Aproape toate travertinele pe care le vedeti au fost importate din carierele din Italia, Iran, Mexic, Turcia si Peru. De exempu, majoritatea travertinelor din Europa si USA provin din Turcia.

Travertinul este incredibil de unic

Privind la travertin, puteti vedea imediat ca nici o placa nu este identica cu alta placa. Ea are chiar gauri si jgheaburi care au aparut in mod natural pe suprafata, modificand textura si aspectul pietrei. Exhista, de asemenea, o varietate de modele care sunt formate de substante chimice in timp.

Gaurile de travertin pot fi umplute

Aceste gauri se gasesc pe suprafata placilor din travertin pot fi umplute, pentru a evita eroziunea in timp, acest lucru se va face din fabrica cu materiale speciale. Dimensiunile gaurilor din placile de travertin pot indica daca piatra este o alegere premiu, comerciala sau economica.

Travertinul a fost folosit pentru materialele de constructii de mii de ani.

Ca si alte pietre naturale, cum ar fi calcarul, travertinul a fost folosit global ca material de. Aceasta a fost folosit pentru construtii de la case la aqua-ducts pentru a incarca pilonii de poarta. In aceste zile cel mai fregvent este utilizat pentru pardosele si pereti.

Travertinul vine intr-o varietate de culori

Dupa cum sa mentionat anterior, nici o placa de travertin nu este aceeasi. Acest lucru se aplica mai mult decat gauri si modele – culori. Culorile traditionale pentru piatra de travertin sunt: alb bronz, crem si auriu. Cu toate acestea, poate aparea si nuante de rosu, roz si portocaliu, iar altele pot avea chiar si vene negre curse prin ele.

Traverinul este produs in diferite stiluri.

Travertinul este disponibil intr-o gama larga de stiluri si finisaje pentru a se potrivi unei varietati de gusturi. Printre acestea se numara: muchii taiate, mat, periat, lucios si natural. Placile de travertin vin intr-o gama mare de dimensiuni, cele mai comune dimensiuni: 4x4, 6x6, 12x12 si 18x18.