Piatra Naturala


Interesanta istorie a calcarului sau pietrei de var.


Calcarul este una din cele mai populare pietre naturale din lume, este utilizata de mii de ani ca material de contructii. Pentru cei care sunteti noi in conceptul de calcar sau poate suntenti intersati dar sa aflati deste istoriea lor remarcabila, am redactat o scurta perioada de timp in care subliniem istoria calcarului si cum am ajuns sa-l cunoastem azi.


Ce este defapt calcarul?


Sa ne intoarcem umpic in scoala... Calcarul este o roca semiaderenta care este alcatuita in cea mai mare parte din carbonat de calciu sub forma de calcit. In general se formeaza in apele minerale calde, limezi si putin adanci, rezultand o roca semiaderenta organica. In mod similar calcarul , poate fi de asemenea si o roca sedimentara chimica formata din cantitatea mare de carbonat de calciu dintr-un lac sau ocean.

Cat timp dureaza formarea calcarului?

Poate dura milioane de ani , aceasta este natura rocii semiaderente. Aceasta inseamna ca piatra de calcar comercializata este un obiect „antic” ceea ce-l face sa fie atat de funoasa si speciala.

De cati ani se poate folosi calcarul in constructii?

Exista dovezi de cateva mii sau de ani, calcarul este folosit in scopuri de costructie. Marile piramide din Giza, au o vechime de peste 4.500 de ani, acestea sunt realizate complect din calcar, de asemenea inca exista si cladirii din epoca romana, perecum si sulte de cladiri istorice realizate din calcar.