Piatra Naturala


Procesul de curatare a pietrei naturale


Pardoselele din piatra naturala, pardoselele, baile, dau o nota de eleganta casei dumneavoastra. Eleganta si frumusetea piatrei da o nota aparte fiecarei suprafete. Totusi mentinerea culori, finisajul pietrei necesita o atentiei deosebita. De aceea este important sa curatam piatra in mod corespunzator.

Tipurile de piatra naturala - granit, marmura, traverin, ardezie, calcar si andezit. Pori sunt spatiile mici pe suprafata pietrei. Lichide cum ar fi ulei de gatit, vin, acid si produse cosmetice se pot scurge in pori si provoaca pete.

Nu toate tipurile de piatra naturala sunt la fel de sensibile, de exempu marmura este mult mai sensibila decat granitul si mai predestinata la aparitia petelor.

Mai mult, marmura, granitul si calcarul sunt predestinate la aparitia petelor la intrarea in contact cu acizi chimici si substante de uz caznic obijnuite, acestea contin soluti de curatare si sucul de fructe (lamaie, portocala e.t.c).

Pentru a preveni murdarirea si deteriorarea chimica, piatra naturala trebuie sigilata , este recomandat ca piatra naturala sa fie sigilata imediat dupa montare. De asemenea este recomandat sa evitati produsele de curatare obijnuite pe care le gasiti in magaziele alimentare precum si solutiile de curatare realizate la domiciliu.

Cum este recomandat curatarea pietrei naturale


Alegerea unui produs special conceput pentru curatarea pietrei naturale. Aceste produse au pH echilibrat (contin pH neutru), aceste produse sunt concepute asfet incat sa nu deterioreze piatra. Pentru cele mai bine rezultate, utilizati un detergent zilnic de piatra, umplerea porilor de pe suprafata intr-un mod matural. Acest lucru va ajuta la impiedicarea scurgerilor si acizilor sa se scurga in piatra. Acest lucru va fi de ajutor in resigilarea pietrei naturale si ajutorul impotriva daunatorilor cauzati de chimicalele dure de curatare.

Produsele de curatare contin o formula unica care este sigura pentru uz zilnic, aceasta contine balsam, care va ajuta sa protejati piatra impotriva petelor. Va recomandam produse de curatare 100 % ecologice, organice si biodegradabile. Aceste produse sunt ideale pentru granit, marmura, cuart, travertin sau suprafetele calcaroase, vor lasa suprafetele mult mai stralucitoare.