Piatra Naturala


Ingrijirea blaturilor si pardoselei din granit


Granitul da o nota de eleganta casei tale, este un material frumos, durabil in timp si usor de intretinul.

Ca toate pietrele naturale, granitul contine pori mici, acesta contine mici spati intre granulele din piatra. Acesti pori absorb lichidele, aceste produc colorarea inestetica a blaturilor sau pardoselelor. Pentru a evita aparitia petelor acesta trebuie tratat cu produse de „sigilare”(impregnant) imediat dupa instalare.

Din nefericire piatra de granit este foarte predestinat la aparitia petelor cu soluti de uz casnic cum ar fi: otetul, servetele pentru inalbire sau orce alte soluti acide ce contine zeama de lamaie sau portocala. Odata ce granitul este predispus pentru aparitia petelor trebuie sa fim atenti mai ales la produsele care contin o serie de substante acide, inclusiv ketchup, uleiul de gatit, produsele cosmetice si superglue. De aceea este important sa ingrijim granitul in mod corespunzator.

Curatarea Granitului


Cand curatam granitul este ideal de evitat folosirea produselor acide sau abrazive, produsele clasice de curatare din magazine, bacani si detergentii realizati in casa care contin otet, amoniac sau suc de citrice, aceste soluti vor afecta suprafata granitului in timp.

In schimb este ideal sa utilizati intotdeauna un agent de curatare cu pH neutru, aceste produse sunt special concepute pentru curatarea pietrei naturale. Unele produse de curatare cu pH neutru, cum ar fii sapunurile vor acumula reziduri care vor lasa granitul sa para tulbure, neclar si murdar.


Pentru curatarea granitului, incepeti prin a bloca orce scurgere de indata ce se intampla, acizii din alimente cu ar fi sosul de soia, vinul si sucul de fructe.

Stergeti cu un burete sau o carpa usor umezita pentru a indeparta mizeriei si bucatile murdarie.

Dupa pulverizati cu solutie speciala de curatare, stergeti cu o laveta din microfibra. Microfibrele ajuta la indepartarea excesului de lichide de pe suprafata, lasand in urma o suprafata luceoasa.

Intretinerea Granitului


Tratarea si curatarea blatului de granit cu un balsam care penetreaza porii din granit, acesta formeaza o bariera de protectie. Acest balsam va lasa blaturile de granit lustruite cu o textura mai fina si o finisare asemanatoare oglinzilor.

Prevenirea este intr-adevar cheia pentru mentinerea unei atmosfere frumoase, relaxante in baia dumneavoastrea, curatarea zilinica va spori culoarea pietrei, va crea un mediu sanatos si va proteja casa dumneavoastea.