Piatra Naturala


Blaturi din Granit vs Blaturi de MarmuraBlaturile din marmura si granit au mai multe asemanari decat diferente. Mai exact, ambele sunt materiale superbe din piatra naturala si ambele necesita o ingrijire deosebita. Ambele blaturi din granit si marmura isi pastreaza aspectul fantasctic zeci de ani ridicand frumusetea bucatariei, bai, biroului sau barului.


Cunoasterea marmurei si a granitului

Comparand marmura si granitul in categorii importante va vom ajuta sa decideti ce piatra sa utilizati in casa sau proiectul dumneavoastra.Aspect: atat granitul cat si marmura sunt doua optiuni frumoase pentru blaturi. Granitul are acele mici granule cu o varietate mare de culori. Granitul comercializat de gaseste intr-o varietate mare de culori in nuante de albastru, verde, portocalui, roz, rosu ....Blat Granit Ivory Fantasy


Marmura tinde sa fie destul de coerenta, venele care trec prin ea contureaza culoarea. O placa de marmura variaza de la gri-albastra la albastru inchis, gri-roz, rosu-roz ...


Blat marmura boticcino


Duritate si durabilitate: Granitul este mai greu decat marmura, deci este mai rezistent la zgarieturi. Ambele materiale sunt rezistente la caldura, desi trebuie sa aveti grija la obiectele fierbinti care le asejati pe ele.

Ambele blaturi din marmura si granit sunt destul de durabile, dar numai daca sunt sigilate corespunzator. Sigilarea se face odata la 2 ani, granitul si marmura contin pori asfel incat fara o sigilare corespunzatoare, lichidele pot patrunde si deterioreaza blatul.

Atunci cand sigiliul se estompeaza si nu este ilocuit aceste pietre pot fi usor distruse de ulei, suc, vin si soluti acide. Marmura este deosebit de vulnerabila la alimetele si lichidele acide.

Suprasigilarea pentru blat: majritatea expertilor sunt de acord ca granitul necesita o intretinere moderata in comparatie cu suprafata solida, cuart, laminat, sticla sau placi ceramice.


Concluzie:


Daca sunteti dispusi sa oferiti mai multa intretinere si sa primiti in schimbul frumuserea, eleganta si durabilitate a pietrei naturale, luati in considerare marmura sau granitul.